0

Vlastnosti vína

Získejte informace o tom, proč je víno takové, jaké je.

Aktuální téma – cukr a víno

Je to v současné době aktuální a hodně diskutované téma. Cukr je obsažen jak v moštu, ještě před prokvašením na alkohol, tak již v podstatně menší míře i ve víně a to v rozdílných množstvích.

Co je to ledové víno?

Ledové víno se připravuje z hroznů, jež zůstaly na révových keřích až do prvních mrazů. Jeho výroba je složitá a riskantní.

Co jsou to třísloviny?

Třísloviny neboli taniny jsou svíravé a někdy nepříjemné až agresivní látky zvané polyfenoly vyskytující se v červeném víně.

Jak se liší cukernatost od ovocitosti?

Ve světě vína znamená cukernatost pouze jednu jedinou věc – množství zbytkového cukru, který zůstal neprokvašený při fermentaci.

Co je to „korkové“ víno?

Podivná vůně či chuť vína může pocházet z vadného korku. V takovém případě se víno označuje jako „korkové“ a můžete ho reklamovat.

Kolik kalorií obsahuje sklenka vína?

Většina kalorií v suchém víně pochází z alkoholu. Jeden gram alkoholu má přibližně 29 kJ.

Odkud se bere kyselost?

Víno obsahuje především kyselinu vinnou a kyselinu jablečnou, jež se přirozeně vytváření v hroznech. 

Co je to cukernatost?

Cukernatost, neboli sladkost, od které se vše odvíjí, se měří po vylisování hroznů a udává, kolik kg cukru je obsaženo ve 100 litrech moštu.

Strana 1 z 2

VINETY ART s.r.o.

(+420) 724 533 656
info@vinetyart.cz

Vitinka 28
337 01 Osek

Emailové novinky

Logo Spolehlivá firma