0

Jaké víno si dát ke zvěřině?

Zvěřinové pokrmy si obecně žádají plná, vyzrálá červená vína. Čím je maso tmavší a úprava těžší, tím barevnější a vyzrálejší červené víno k němu můžeme pít. Pokud je maso příliš tučné, vhodně jej doplní mladé červené víno s vysokým obsahem tříslovin.

Pernatá zvěřina – bažant, křepelka, koroptev, kachna, divoká husa. Obecně se ideálně pojí s nejlepšími červenými víny, např. vyzrálá vína Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, Svatovavřinecké – barrique.

Srstnatá zvěřina – jelen, divočák, daněk, muflon. Podáváme s těžkými, extraktivními a tělnatými červenými víny starších ročníků nebo školená v barrique, např. Frankovka nebo Cabernet Sauvignon.

Zajíce na divoko výborně doplní velmi výrazné červené víno, např. starší ročníky André.

Ověření věku

Stránky obsahují výrobky, které mohou být prodávány pouze osobám starším 18 let.

Osobám mladším 18 let je zakázáno prodávat alkoholické nápoje.