0

Znojemskem pěšky i na kole

V rámci naší jarní cesty za vínem jsme další den věnovali pěší turistice. Vydali jsme se od šatovského bunkru přes Hnanice směrem k Dyji. Naším cílem byl Šobes. Byla to hezká procházka okořeněná několika vinnými zastávkami. Při cestě zpět jsme se ještě zastavili v Šatově v Malovaném sklepě a prohlédli si také naučnou vinici se starými odrůdami révy vinné. Pak už nás čekala restaurace Moravský sklípek, kde jsme měli připravená vína z našeho soukromého archivu. Ochutnávka se vydařila, všechna vína ročníků 2006 – 2009 byla výborná. A nálada samozřejmě také. Užili jsme si s vínem velmi příjemný večer.

V sobotu nás čekala cykloturistika. Naši cestu jsme skombinovali s Vínobusem a první úsek (nám již známý) jsme se vezli. Absolvovali jsme 2 vinné zastávky, v Novém Šaldorfu a v hotelu Vinice Hnanice. U vínka jsme přečkali dešťovou přeháňku a dál již pokračovali na kolech. Zajeli jsme si do Chvalovic, u stánku Waldbergu něco málo ochutnali, ale sklípky byly jinak zavřené. Užijeme si je až v polovině června. Dále naše cesta vedla směrem na Lampelberg, ale odbočili jsme ještě na Ječmeniště. Je tam jelení farma, byla doba oběda a mraky se po nebi nebezpečně honily. Vydatnou přeháňku jsme přečkali u dančí paštiky a jeleního plátku na hříbkách. Pak jsme pokračovali na Lampelberg, cesta v pohodě, jen po polních cestách, takže jsme do degustačního stánku vinařství Lahofer dorazili dosti zablácení. Pokochali jsme se výhledem, ochutnali vínka a pozdravili se opět s řidičem a průvodcem Vínobusu, který sem také dorazil. Pokračovali jsme na Havraníky a pak po již po silnici do Znojma. Večer jsme přijali opětovné pozvání na večerní ochutnávku v Louckám klášteru v rámci Putování. Celý den jsme tentokrát ochutnávali jiná vína než znovínská a tak nám večer vína chutnala ještě víc, než ve čtvrtek. Užili jsme si parádně i cimbálku.

V neděli jsme ještě zajeli do Šatova pro několik lahví z archivu a našli inzerovaný sklepní labyrint, který nás docela zajímal. Do labyrintu sice vodí skupiny alespoň 6 lidí, ale pan majitel u nás udělal výjimku a provedl nás. Ochutnali jsme moc dobré víno, dozvěděli jsme spoustu zajímavostí a domluvili si hned návštěvu při našem další pobytu na Moravě. Máme nový tip pro naše zákazníky. Celý víkend nám přálo počasí a opravdu jsme si ho s výborným vínem užili.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Ověření věku

Stránky obsahují výrobky, které mohou být prodávány pouze osobám starším 18 let.

Osobám mladším 18 let je zakázáno prodávat alkoholické nápoje.